Voorbereiding en kleding fotoshoot

Vaak vragen klanten mij “Wat voor kleding moeten we aandoen voor de fotoshoot?” of “Moeten we iets voorbereiden?”. Ik vind het altijd leuk als klanten dat vragen, want dat betekent dat zij bezig zijn om het beste resultaat uit de fotoshoot te halen. Net als ik. Eigenlijk is de voorbereiding en de kleding keuze redelijk eenvoudig. Kort samengevat komt het erop neer dat de aandacht naar de persoon hoort te gaan en niet naar de kleding. Graag help ik je met enkele tips die ervoor kunnen zorgen dat jullie foto’s nog beter worden.

Kledingtips

Voor je kleding raad ik aan om rustige kleuren te kiezen. Felle kleuren, drukke prints, kleine stipjes of streepjes raad ik juist af.  Komen jullie voor een familieshoot, stem de kleuren van de kleding op elkaar af. Hoe minder verschillende kleuren hoe mooier en rustiger de foto wordt. Neutrale en rustige kleuren passen dus goed. Wil je een zakelijke look, kies dan voor donker blauw, in deze kleur komen mensen betrouwbaarder over. Door hooguit drie of vier kleuren te gebruiken gaat de aandacht naar jou en wordt je niet afgeleid door drukke prints of een diversiteit aan kleuren. Bij een portretfoto is alleen de nek, schouders en deel van de borst te zien, let dus vooral op het kraagje van je jasje of blouse. Tot slot draag vooral kleding waarin je je prettig voelt.

Verzorgingstips

Het mooiste resultaat is als de huid een matte finish heeft, gebruik dus geen crème waarvan je gezicht gaat glimmen, dit geldt ook voor crèmes met een beschermingsfactor tegen de zon. Gebruik eventueel een beetje poeder voor een mat effect.
Kijk een dag voor de fotoshoot eens goed in de spiegel en let goed op alle details. Verzorg je wenkbrauwen eens goed en knip je neusharen bij. En geef je handen ook even extra aandacht. Even voor de meisjes, niet mooi om met oude nagellak op de foto te staan. En voor de mannen, besteedt eens extra tijd aan het trimmen van je baard of scheer je gezicht goed, want ieder stoppeltje is op een close-up foto te zien.
Draag je altijd een bril, dan kan je deze tijdens de fotoshoot ook op doen. Maar draag je ook wel contactlenzen, dan raad ik je aan om deze in te doen. Op de bril kunnen namelijk vervelende reflecties van licht of objecten ontstaan.

Tot slot

Verder zijn er nog een paar elementen om rekening mee te houden. Zoals je mobiele telefoon, stop deze in een tas maar in ieder geval niet in je broekzak!
Eet voor de fotoshoot nog even wat, vooral de kinderen, dan hebben ze weer extra energie voor de fotoshoot.
Het komt voor dat ik tijdens een fotoshoot vraag om de schoenen uit te doen, zorg er dus voor dat je je sokken zorgvuldig uitkiest. En knip je teennagels bij, want naast de schoenen gaan ook vaak de sokken uit.

Kom je er niet uit, twijfel je? Neem gerust contact met mij op.