Trouwen in Marienhof Amersfoort VoorBeeldig Fotografie

Trouwen in Marienhof Amersfoort

Richard en Cisca waren helemaal weg van de prachtige trouwlocatie Mariënhof in Amersfoort. Ze wonen zelf in Nieuwegein, maar hun bruiloft wilden ze dolgraag in dit oude stadsklooster vieren, gelegen in het hart van Amersfoort.

Op 9 juli 2022 was het zover. Het was een stralende zomerdag. En ja hun wens om in de oude binnenplaats te trouwen kon doorgaan.

De voorbereidingen hebben ze thuis gedaan. Vervolgens zijn ze apart van elkaar naar Amersfoort gekomen. We hadden afgesproken bij Plantsoen-Oost bij de historische watertoren de Monnikendam. Richard stond al op me te wachten en 10 minuten later kwam Cisca. Het spannende moment van de first look kon beginnen. Daarna zijn we de historische binnenstad van Amersfoort ingedaan voor de fotoshoot. Het was zaterdag dus de binnenstad wad gezellig druk met dagjesmensen.

Voor de ceremonie waren we ruim op tijd terug. Via de zij-ingang bij Buuf in de Serre konden we onopvallend de Mariënhof binnen. In een aparte kamer konden ze zich opfrissen en wat drinken.

Daarna was de ceremonie in de oude binnenplaats. Als eerste kwam de bruidegom op. Daarna kwamen de bruidsmeisjes, twee vriendinnen van het bruidspaar. En last but not least de bruid.

De buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand Amersfoort Mathilde van der Sanden hield een boeiend betoog, van begin tot eind wist ze veel over het bruidspaar te vertellen.

Het bruidspaar had een trouwgelofte voor elkaar geschreven. De bruidegom werd heel emotioneel, de tissues moesten er aan te pas komen.

Het neefje van 15 jaar (met een lengte van bijna 2 meter) was gevraagd als ringdrager. Dit werd een hilarisch moment toen de babs hem vroeg om het moment van de ringen aangeven even opnieuw wilde doen.

Na de ceremonie ging het kersverse bruidspaar even opfrissen in hun kamer. Ondertussen gingen alle gasten zich verzamelen in de authentieke kloostergang. Daarna ging iedereen door naar de Tuinkamer en was het tijd voor de champagne. Tijdens de toost heeft het bruidspaar iedereen bedankt voor hun komst. En daarna was het tijd voor het traditionele bruidstaart aansnijden.

Voordat het diner begint, hadden we tijd voor het maken van de spontane groepsfoto’s. Zo leuk om te zien dat iedereen enthousiast hieraan meedoet.

Als diner had het bruidspaar gekozen voor een BBQ. Hiervoor was de oude binnentuin alweer omgebouwd en kon iedereen langs het buffet lopen. In de trouwzaal, met 10 meter hoog plafond, waren de tafels prachtig gedekt en extra sfeervol gemaakt met verse bloemen van Quino Damen. Tijdens het diner werden ook diverse speeches gehouden en een leuke quiz op de beamer gemaakt door collega’s van Cisca.

 

Na het diner gingen we naar de Rôtisserie voor het trouwfeest. De band was al helemaal geïnstalleerd en speelden tot de laatste minuut die nacht. De avond werd gevuld door een act van Bassie en Andriaan. Wat was dit komisch, iedereen had het naar zijn zien.

De trouwlocatie Mariënhof is authentiek en tegelijkertijd modern en deze mix zorgt voor een unieke locatie om een bruiloft te vieren. Alles kan op één locatie.

En als ik als trouwfotograaf tot het allerlaatste moment mag blijven, vier ik graag het feest mee. Als afsluiter werd het bruidspaar met bellenblaas uitgezwaaid. Hoe tof om van begin tot einde deze prachtige trouwfoto’s voor Cisca en Richard te mogen maken. Dank jullie wel.

Leveranciers:

Trouwlocatie: www.Marienhof.nl
Bloemist: www.Quinodamen-Bloemen.nl
Trouwjurk: www.Valkengoed.nl
Trouwpak: www.suitsupply.com/en-nl/
Band: The hits of 3 via www.evenses.com
Taart: www.mercuurpatisserie.nl
BABS: Mathilde van der Sanden

Jullie trouwdatum nog vrij?

Ik kom graag met jullie kennismaken (dit kan ook in de avonduren of op zaterdag). Voordat we dat plannen, is het handig om te weten of ik nog beschikbaar ben. Vullen jullie hieronder jullie trouwdatum in? Dan pak ik mijn agenda erbij!

Bekijk meer bruiloft inspiratie