Annet en Patrick kozen er wel voor

Intiem trouwen in Coronatijd

20 mei 2020

Intiem trouwen in Coronatijd

Trouwen in Coronatijd? Het is 20 mei 2020. Een mooie trouwdatum die zorgvuldig door Annet en Patrick is uitgekozen. Het is ook op 2-2-2020 dat Patrick Annet ten huwelijk heeft gevraagd. Ongeveer een maand na het aanzoek, kwam de lockdown vanwege Covid-19. Door de maatregelen van het Corona virus kwam hun bruiloft er anders uit te zien. De bruiloft verzetten naar een andere datum was een optie, maar het bruidspaar koos ervoor om ‘hun’ trouwdatum te laten staan.

In de periode voor de bruiloft heb ik regelmatig contact met ze. In het begin hadden we het over de lockdown en later over de versoepeling van de maatregelen. Wat iedere keer naar boven kwam was dat zij een intieme bruiloft wilden.

Op hun bruiloft is het stralend weer. En met het bruidspaar lopen we door de stad Amersfoort. Wat hebben we hier veel fotogenieke plekken. Bij de bruidsshoot is 1,5 meter afstand houden geen enkel probleem. Het lukt ons makkelijk om op afstand de prachtige trouwfoto’s te maken. 

Bij de Koppelpoort hadden we het geluk dat er mensen aan het werk waren. Een van de werkmensen had de sleutel en heeft ons binnen gelaten. Boven op de Koppelpoort hebben we een prachtig uitzicht over het centrum met de Lange Jan en aan de andere kant de Eemhaven. Snel heb ik wat foto’s van het bruidspaar gemaakt. Wat super tof dat wij die kans kregen. Na deze leuke en spontane actie is het tijd om naar het stadhuis te lopen.

De gemeente Amersfoort heeft de trouwceremonies tijdelijk omgezet naar een korte ceremonie. Vanwege het corona virus vinden de huwelijksvoltrekking nu in de kleine zaal van het oude stadhuis plaats. De binnenkomst van het oude stadhuis is normaal aan de Singel zijde en na de huwelijksvoltrekking de uitgang aan het Stadhuisplein kant. Dit is nu aangepast en is de aankomst ook aan het Stadhuisplein.

Samen met het bruidspaar stond ik binnen in het oude stadhuis te wachten. De gasten waren er nog niet, tenminste dat dachten we. Totdat we aan de andere kant van de gang mensen achter de deur hoorden praten. En als snel werd de stem van een van de gasten herkend. 

De gasten zijn de drie kinderen van Annet en de vriendin van haar oudste zoon. Het moet een hilarisch moment zijn geweest voor haar kinderen toen de deur door de bode werd opengemaakt en vervolgens het bruidspaar in de deuropening tevoorschijn kwam. Heel bijzonder moet dat ook voor haar kinderen zijn geweest om haar samen met Patrick te zien.

Toen we toch aan de kant van de Singel stonden, was dit voor mij een mooi moment om een groepsfoto te maken, uiteraard met 1,5 meter afstand. Uitzondering is de jongste zoon, want hij woont bij Annet en Patrick in hetzelfde huis.

Beste trouwfotograaf amersfoort
trouwfoto bovenop koppelpoort Amersfoort

De ceremonie

We gaan de kleine trouwzaal in, ook wel de blauwe zaal. De vier genodigden gaan verspreid in de zaal plaatsnemen. De  videograaf Anneke (van Sweet Memories) en ik houden rekening met 1,5 meter afstand.

De trouwceremonie is kort, dat was vooraf doorgegeven. De energie van BABS Lisette is fantastisch en het is goed te merken dat ze veel ervaring heeft. Bij het ondertekenen van de trouwakte houdt ze voldoende afstand. 

Na de korte en leuke ceremonie gaan de gasten eerst naar buiten. Het kersverse bruidspaar ontvangt nog hun trouwboekje en gaan dan ook naar buiten. De felicitaties zijn er maar dan in een andere vorm dan een kus, een knuffel of omhelzing, behalve door Annets jongste zoon.

Als afsluiting van hun bruiloft gaan we nog een paar groepsfoto’s maken. Uiteraard proberen we weer de 1,5 meter afstand te bewaren. 

Deze bruiloft was heel mooi, bijzonder en intiem. Daar waar het echt om gaat bij trouwen, de liefde tussen twee mensen. In Amerika spreken ze ook wel over een Elopement, wat neerkomt op een bruiloft met getuigen en een select gezelschap. Een elopement kan eigenlijk overal.

Intiem en betekenisvol

Dit bruidspaar koos ervoor intiem trouwen in Coronatijd in de stad Amersfoort. Maar elopen kan zeker ook op een vakantiebestemming zoals het strand in Spanje of in de bergen van Oostenrijk. Jullie kunnen het zo avontuurlijk maken als je zelf wil.

De bruiloft van Annet en Patrick is voor mij de eerste die trouwen in Coronatijd. En in de maand mei zijn er nog strikte voorwaarden rondom trouwen:
– Maximaal 6 personen bij de ceremonie.
– 1,5 meter afstand tussen mensen die niet bij jou in huis wonen.
– In de openbare ruimte niet meer dan 3 personen en 1,5 meter afstand. Dit betekent ook geen groepsfoto’s waarbij mensen dicht bij elkaar staan.
Vanaf 1 juni komt er weer meer versoepeling. In de kleine trouwzaal van het oude stadhuis van Amersfoort mogen dan maximaal 12 gasten aanwezig zijn. 

Door de maatregelen rondom het corona virus verwacht ik een groei in het aantal intieme bruiloften. Hoe mooi kan het zijn om samen met je geliefde naar een prachtige bestemming te gaan en samen met jullie getuigen en andere vrienden een heel weekend jullie elopement te vieren. En ik als bruidsfotograaf zorg er natuurlijk voor dat jullie trouwfoto’s in een prachtig album komen. Samen met de slideshow van jullie trouwfoto’s laat dit perfect de sfeer van jullie avontuur samen zien.

“Deze foto’s zijn een kers
op de huwelijkstaart.”

bruiloft fotograaf amersfoort

Wauw, wauw, wauw. Super mooie foto’s!!!!!! Wat een bijzondere mooie foto’s heb je gemaakt. Allemaal bijzonder op hun eigen manier, maar geen één die niet klopt of uit de toon valt. Blijkt maar weer dat je echt een geheel eigen stijl hebt en het vak van trouwfotograaf bijzonder goed beheerst. 

Het was een super mooie dag en jouw aanwezigheid, energie en vrolijkheid hebben daar zeker een bijdrage aan geleverd. Deze foto’s zijn een kers op de huwelijkstaart. Dank je wel.

Annet en Patrick

Beschikbaar op jullie trouwdatum?

Gaan jullie trouwen? Van harte gefeliciteerd. Hebben jullie een trouwlocatie geboekt? Mooi, dan staat jullie trouwdatum (waarschijnlijk) vast.

Graag kom ik met jullie kennismaken. Maar voordat we dat plannen, is het handig om te weten of ik nog beschikbaar ben. Vul jullie trouwdatum in, dan pak ik mijn agenda erbij! 

Bekijk meer bruiloft inspiratie