Trouwen Hoevelaken bij Hoeve Sparrendam

Een bruiloft in landelijke stijl, midden in de natuur. Trouwen Hoevelaken kan bij Hoeve Sparrendam. Op 20 mei 2022 was ik als trouwfotograaf aanwezig bij de prachtige bruiloft van Daphne en Arjan. Gelukkig had dit bruidspaar de datum bijna een jaar van tevoren bij mij aangevraagd, het bleek namelijk een zeer populaire trouwdatum te zijn. Daarom raad ik bruidsparen ook altijd aan om ruim op tijd te boeken om teleurstellingen te voorkomen. 

"Zoek je een trouwfotograaf voor jouw bruiloft? Controleer dan snel of jullie trouwdatum nog vrij is"

De 'first look' en de fotoshoot

Ik was ‘s ochtends al ruim op tijd bij de bruid, zodat ik nog een paar foto’s van de voorbereidingen kon maken. Bij aankomst kijk ik altijd gelijk even naar een mooie plek voor de ‘first look’. Bij hun prachtige twee-onder-een-kap woning was de voortuin de ideale plek, een mooie beschutte plek waar de zon op neer scheen.

De bruidegom kwam in een prachtige klassieke witte Jaquar aangereden. De eigenaar van de auto, een vriend van het bruidspaar, was ook meteen hun chauffeur voor die dag.

En toen was het tijd voor het bijzondere moment, de first look, het moment dat het bruidspaar elkaar voor het eerst in trouwkleding gaat zien. Een prachtig moment waar ik graag alle tijd voor neem. 

Na de first look gingen we naar het stoomgemaal, waar de fotoshoot zou plaatsvinden. We reden naar een prachtige locatie aan de dijk, met een aanlegsteiger en uitzicht over de weilanden. Toen vertelde de bruidegom dat hij het leuk zou vinden om ook nog even langs zijn ouderlijk huis te gaan, om wat foto’s in het laantje te maken. Met zijn herinneringen aan vroeger dat hij hier als kind altijd fietste. Wat een tof idee om op een plek met zoveel herinneringen, trouwfoto’s te gaan maken! 

"De spanning voor de bruidsreportage is helemaal niet nodig door de ontspannen en spontane aanpak"

Ontspannen op de foto

Het bruidspaar had van tevoren al aangegeven dat ze niet zo van de foto’s zijn en dat ze het ook lastig vinden om gefotografeerd te worden. De ontspannen manier zoals ik fotografeer, was er op de dag zelf uiteindelijk helemaal niks van deze spanning te merken. De prachtige spontane trouwfoto’s laten goed zien dat ze aan het genieten waren. Wil jij ook prachtige trouwfoto’s, maar heb jij ook moeite om op foto te gaan, geef het gerust bij mij aan. Een extra fotoshoot voor de bruiloft (pre-weddingshoot) kan ik zeker aanraden. Door deze ervaring valt er een hoop spanning van je af en kan je extra genieten op jullie grote dag. 

“Met een binnenlocatie achter de hand, is er altijd een geschikte locatie voor de trouwfoto's."

Een binnenlocatie voor de fotoshoot

Een aantal dagen voor de bruiloft kijk ik altijd even naar de weersvoorspelling. Helaas zag het weer er voor deze dag niet zo goed uit. Het bruidspaar had daar nog geen rekening mee gehouden, met een bruiloft in mei verwacht je toch echt mooi weer. Het is daarom altijd aan te raden om na te denken over een binnenlocatie voor de fotoshoot. Wat uiteindelijk voor hun resulteerde in een prachtlocatie, de Pluktuin in Stoutenberg. Uiteindelijk bleek het niet nodig te zijn, maar je weet maar nooit!

Trouwen Hoevelaken bij Hoeve Sparrendam

De ceremonie vond plaats in Hoeve Sparrendam te Hoevelaken. Hier werd het bruidspaar opgewacht door familie en vrienden. De ceremonie kon niet buiten plaatsvinden, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Terwijl wij genoten van de ceremonie in een knusse en sfeervolle burcht, begon het buiten flink te regenen.  Na een mooi en leuk verhaal van de ambtenaar, hielpen de medewerkers met paraplu’s, om droog van de burcht naar de hoeve te lopen. 

Hapjes, drankjes en gezelligheid op de bruiloft

Na het Trouwen Hoevelaken was er voor de bruid glutenvrije taart van Banketbakker Ten Have uit Nijkerk, heerlijk! Ook waren alle hapjes, het eten en het vlees van de BBQ allemaal glutenvrij. s ‘Middags kwamen er nog meer gasten voor de borrel, wat voor een gezellige sfeer zorgde in de Hoeve. Er was muziek van een Jazz trio en een hele relaxte sfeer. Familie en vrienden van het bruidspaar hadden het bruidspaar verrast met leuke stukjes. 

En natuurlijk moesten er spelletjes gespeeld worden! Het bruidspaar is dol op spelletjes en dus was er het schoenenspel en een zelfbedacht boodschappenspel, waarbij de bruidegom glutenvrije producten moest uitkiezen. En niet te vergeten; ze werden op de proef gesteld tijdens een samenwerkingsspel. De bruidegom werd geblinddoekt en op aanwijzingen van de bruid, moest hij een parcours afleggen. En dat helemaal goed gekomen met die twee.

Een groepsfoto als afsluiter

Het gastenboek was een reuze Jenga spel, alle gasten konden een boodschap op een houten blokje schrijven. Wat er natuurlijk in resulteerde dat de toren aan het eind van de dag omviel. Ondertussen was het buiten weer opgeklaard en hebben we buiten nog een extra groepsfoto als afsluiter gemaakt. Het gezelschap is tenslotte ook een groot onderdeel van het feest!

Jullie trouwdatum nog vrij?

Ik kom graag met jullie kennismaken (dit kan ook in de avonduren of op zaterdag). Voordat we dat plannen, is het handig om te weten of ik nog beschikbaar ben. Vullen jullie hieronder jullie trouwdatum in? Dan pak ik mijn agenda erbij!

Bekijk meer bruiloft inspiratie