Op 8 september 2022 was het eindelijk zover, de grote dag van Ellen en Theo. Een hele lange tijd keken ze hier enorm naar uit. Want na deze dag zouden ze officieel gaan samenwonen. Uitstellen was geen optie meer.

In de vroege ochtend kwam ik aan bij de bruid. Voor mijn gevoel was het nog vroeg, maar in haar ouderlijk huis was iedereen al in de weer.

Nog veel eerder die ochtend was Theo zich aan het klaarmaken. Vanuit zijn ouderlijk huis zou hij Ellen ophalen. Aangezien de afstand te ver was om van beiden de voorbereiding vast te leggen, was mijn collega Marian Ros van Briljant Bruidsfotografie deze hele vroege ochtend bij Theo. Zo hebben ze beiden de prachtige foto’s van hun voorbereiding.

Bij Ellen zijn de make-up en haren gedaan. Hoogste tijd om de prachtige trouwjurk aan te trekken. Hiervoor kiezen we de grootste slaapkamer,  hier is voldoende ruimte en genoeg licht van buiten.

Deze ochtend was het erg miezerig buiten. Als Theo de straat komt inrijden in de prachtige klassieke Ford Mustang, zijn de ruitenwissers aan en is de cabrio afgesloten.

De first look verplaatsen we naar binnen. Theo wacht op zijn bruid. Gelukkig is hij niet alleen, want de hele familie wil dit natuurlijk zien.

Dan verschijnt Ellen in de deuropening. Theo weet niet wat hij ziet. Wat is ze oogverblindend mooi. En de knoopjes op haar rug worden ook gelijk even geteld, dat wordt nog een klusvannacht.

 

De dagen voor de bruiloft hebben we intensief contact over de fotoshoot locatie gehad. Want de regen was voorspelt en moesten we zoeken naar een geschikte binnenlocatie voor de fotoshoot.

Ellen woont nog in Huizen en trouwt in IJsselmonde. Dus alles op de route was een optie als binnenlocatie. Uiteindelijk had het bruidspaar de perfecte plek gevonden. De trouwfoto’s zijn wij gaan maken in een oude tramremise in Rotterdam, op nog geen 10 minuten rijden van hun trouwlocatie in IJsselmonde.

We werden hartelijk ontvangen bij Romeo. We hadden prachtig lichtinval door de zon die af en toe schijnde. Als fotograaf had ik hier de hele dag wel kunnen schieten, maar het bruidspaar wilde natuurlijk heel graag ja tegen elkaar gaan zeggen.

 

Ik ging alvast vooruit rijden, zodat ik de aankomst bij hun gasten kon fotograferen. Iedereen stond al zo goed als klaar. Rolfluitjes in de mond, daar kwam het bruidspaar in hun prachtige trouwauto aan.

De ceremonie was heel gezellig. Deze BABS is een feestje, aanrader dus. In haar verhaal kwam een eerste ontmoeting veel aan bod. Dit was toevallig in Amersfoort, de plaats waar ik woon.

 

Na het ja woord was de kerkelijke inzegening. Direct naast de trouwlocatie ligt de …. kerk. Gelukkig mocht ik ook hier foto’s maken, want dit is toch ook prachtig om vast te leggen. Later wil je dolgraag ook deze bijzondere foto’s terugzien.

Ik houd gepaste afstand en ga niet tussendoor lopen. En ik ga geruisloos te werk, zodat ik niemand afleidt. Tijdens de trouwdienst heb ik de bedankkaart afgemaakt. Vooraf hadden we het ontwerp al helemaal uitgedacht, zodat op de trouwdag zelf alleen de foto wordt aangepast met een trouwfoto die we ’s ochtends hebben gemaakt. Het document heb ik op een usb stick gezet en aan de ceremoniemeester gegeven.

Na de kerkdienst was er alle ruimte tot feliciteren, en is de bruidstaart aangesneden. Uiteraard zijn ook de groepsfoto’s gemaakt. En als verrassing mocht het bruidspaar twee duiven loslaten.

Toen iedereen aan tafel ging, was ik klaar met de reportage. Natuurlijk had ik dolgraag willen blijven om ook de toespraakjes tijdens het diner en het feest vast te leggen. Maar voor nu stond alles er goed op en ben ik heel blij dat ik dit voor Ellen en Theo heb moge doen. En als ik dan deze prachtige woorden van het bruidspaar ontvang.

Leveranciers:
Trouwlocatie: www.koetshuis.net
Taart: www.TorteDolci.nl
Binnenlocatie: www.stichtingromeo.nl
Make-up/haar: Samantha www.stijlvolhaarenmeer.nl
Trouwauto: Ford Mustand uit 1966 
www.ecp-events.nl/details/ford-mustang-cabriolet/
BABS: Indira Nebruz