Trouwen bij Landgoed Huis te Voorst in Eefde

Een top bruiloft, trouwen bij Landgoed Huis te Voorst is echt een aanrader. Toen ik dit bruidspaar leerde kennen, vertelden ze mij dat ze een paar dingen extra belangrijk vonden op hun bruiloft. Het eerste punt was dat ze hun gasten in de watten wilden leggen. Deze speciale dag was niet alleen voor het bruidspaar, maar alle gasten moesten ervan genieten. Een tweede belangrijk punt was dat ze alles, maar dan ook echt alles, op een locatie wilden, dus ook de overnachting. En eigenlijk was hun derde punt, dat ze de wens hadden om buiten te trouwen. Maar ja, als je op 22 oktober trouwt, dan is de kans groot dat het buiten te koud is.

Inmiddels is hun bruiloft geweest en wat een geluk heeft dit bruidspaar gehad. Het werd een gigantisch mooi feest, met een prachtige buiten ceremonie en iedereen heeft volop genoten.

"Zoek je een trouwfotograaf voor jouw bruiloft? Controleer dan snel of jullie trouwdatum nog vrij is"

De voorbereiding

Ik neem je mee naar de prachtige herfstdag van 22 oktober 2022. Het bruidspaar heeft de nacht ervoor al op het landgoed geslapen. In het naastgelegen huis zijn een aantal appartementen gebouwd. De voorbereiding van de bruid werd in een ander appartement gedaan.  Natuurlijk mocht de bruidegom nog niks zien.

Als de make-up en kapsel tot in de puntjes door de MUAH worden verzorgt, is dit voor mij het moment dat ik de accessoires fotografeer. Ik ga dan opzoek naar een lichte plek waar ik alles mooi kan neerleggen. 

De bruidegom is in het andere appartement. Handig dat ze samen op een locatie zijn. Zo kan ik even heen en weer lopen om ook zijn voorbereiding vast te leggen. De bruid had me vooraf verteld dat ze een speciaal cadeau voor de bruidegom had. Deze ochtend werd het cadeau door de zus van de bruid gegeven. 

"In de ochtend in alle rust voorbereiden. De dag is lang en al hectisch genoeg."

Romantische First look

Het bordes aan de achterzijde is een prachtige plek voor de first look. Een leuk en spannend moment als de bruid en bruidegom elkaar gaan zien. De bruidegom liep vol verwachting naar de plek onderaan de trap, met zijn rug naar het huis gericht. Nu kon de bruid vanuit het huis naar buiten komen. Langzaam liep ze de trap af en legde haar hand op de schouder van de bruidegom. Dit moment is magisch.

Nadat we uitgebreid te tijd hadden genomen voor de first look, was het tijd voor mijn fotografie kunsten, namelijk de fotoshoot. Het landgoed heeft zoveel prachtige plekken en hiervoor hoef je niet ver te lopen. Zelfs binnen in de blauwe kamer hebben we een aantal foto’s gemaakt.

first look bruidsfotograaf Huis te Voorst VoorBeeldig Fotografie

“Op zoek naar originele ideeën voor de first look? Bespreek ze met jullie trouwfotograaf."

De ceremonie onder de monumentale beuk

Het is 22 oktober en de wens van het bruidspaar is om buiten te trouwen. Onder de prachtige monumentale beuk.
Het was even twijfelachtig of het kon, de buienradar gaf nog wel wat spetters aan. De locatiemanager Sergio had wel een aantal paraplu’s klaargezet voor het geval dat, maar er was niet genoeg voor alle daggasten. Om 12.00 uur werd de knoop doorgehakt, er zou buiten worden getrouwd!

En hoe fantastisch was dat. Geen druppel regen is er meer gevallen. Zelfs de zon brak door. En hoe mooi is deze locatie in de herfst, kijk die kleuren dan.

Gin tonic bar

Dat iedereen op de bruiloft heeft genoten, is zeker. Van de heerlijke bruidstaart, het culinaire diner, de ‘toetjes kelder’ en de goede muziek van de DJ. En niet te vergeten de heuse gin-tonic bar. In de namiddag werd de gin tonic bar geopend. Er waren allerlei soorten. En gelukkig voor mij zelfs een alcoholvrije variant.

Het diner werd op hele stijlvolle manier geserveerd. Op de eerste verdieping is de dinerzaal. Alleen het nagerecht werd in het souterrain klaargezet. Een tafel vol lekkere toetjes en de geflambeerde flensjes werden ter plaatse voor je klaar gemaakt. Naast de ‘toetjeskamer’ was de drankenkelder. Allerlei soorten likeuren stonden op de grote ronde tafel opgesteld. Je kon pakken wat je wilde.

Genieten op je eigen bruiloft

Het bruidspaar had vooraf goed nagedacht hoe hun droombruiloft eruit zou gaan zien. Trouwen bij Landgoed Huis te Voorst voldeed helemaal aan hun verwachtingen, het is een fantastische trouwlocatie.  Alles was tot in de puntjes goed verzorgd.

Het bruidspaar had van tevoren al aangegeven dat ze niet zo van de foto’s zijn en dat ze het ook lastig vinden om gefotografeerd te worden. De ontspannen manier zoals ik fotografeer, was er op de dag zelf uiteindelijk helemaal niks van deze spanning te merken. De prachtige spontane trouwfoto’s laten goed zien dat ze aan het genieten waren.

Wil jij ook prachtige trouwfoto’s, maar heb jij ook moeite om op foto te gaan, geef het gerust bij mij aan. Een extra fotoshoot voor de bruiloft (pre-weddingshoot) kan ik zeker aanraden. Door deze ervaring valt er een hoop spanning van je af en kan je extra genieten op jullie grote dag. 

Trouwlocatie: Landgoed Huis te Voorst
Trouwjurk: Bruidsgalerie Wetering
Trouwpak: Tailormadesuits
Make-up/haar: Manon By M Beautybar
DJ: SO Disco DJ Sebace
BABS: Caroline van Wijhe Babs Caroline trouwt

Jullie trouwdatum nog vrij?

Ik kom graag met jullie kennismaken (dit kan ook in de avonduren of op zaterdag). Voordat we dat plannen, is het handig om te weten of ik nog beschikbaar ben. Vullen jullie hieronder jullie trouwdatum in? Dan pak ik mijn agenda erbij!

Trouwen bij Huis Scherpenzeel

Bruiloft bij Huis Scherpenzeel

Bruiloft bij Huis Scherpenzeel Een prachtige herfst bruiloft in ‘the great gatsby style’ van Tamara en Robbert. De trouwlocatie Huis Scherpenzeel is hiervoor de perfecte

Lees verder »
Bruiloft bij Huis Scherpenzeel

Trouwen bij Huis Scherpenzeel

Trouwen bij Huis Scherpenzeel Trouwen bij Huis Scherpenzeel staat garant voor een echt trouwfeest! De prachtige trouwlocatie heeft alle ingrediënten voor een geslaagde bruiloft. De

Lees verder »