Trouwen bij Buitenplaats Amerongen? Een bruiloft op deze bijzondere trouwlocatie is ook voor mij als trouwfotograaf een feest. Voor de fotoshoot zijn er zoveel mooie plekken. De trouwzaal is prachtig en ruim. En dan heb ik het nog niet eens over de heerlijke hapjes en de fantastische wijnen.

Het is woensdag 12 mei 2021, de dag dat Sterre en Gordon elkaar het ja-woord gaan geven. Vandaag ben ik collega trouwfotograaf Teun Bakker mee. Ik ben al lekker vroeg op de locatie. Alle tijd om mooie plekjes te spotten. Teun is bij het bruidspaar. De ceremoniezaal is helemaal aangekleed. De ceremoniemeester, een goede vriendin van Gordon, heeft alles verzorgd.

Na het maken van wat sfeerfoto’s, krijg ik een berichtje van Teun. Ze zijn er! Het bruidspaar arriveert vooraan. Ik ben bij de ceremoniezaal, deze ligt achterin op het landgoed. Snel loop ik naar voren. En dan gaat het direct van start. ‘ik sta aan’.

Als eerste zie ik een jongen met een security koffer. Dit is Florens van 6 jaar, de ringdrager. Hij heeft vandaag een belangrijke taak.

 

bruidsshoot Buitenplaats Amerongen trouwen VoorBeeldig Fotografie© Sabine Keijzer

Fotoshoot in de tuinen bij Buitenplaats Amerongen

We nemen het bruidspaar mee de tuinen in. De poorten zitten nog op slot, maar na een telefoontje worden ze direct voor ons opengedaan. De paarse regen, de kersenbloesem, het kasteel met de trap, het bomenlaantje, de witte ophaalbrug, de pilaren van buxus, zo veel mooie plekken om te fotograferen.

Teun en ik wisselen elkaar af en vullen elkaar aan bij de fotoshoot. Het loopt gesmeerd. Als Teun nog wat groepsfoto’s maakt, is Florens erbij om de anderen aan het lachen te krijgen.

bloesen trouwfoto Buitenplaats Amerongen trouwen VoorBeeldig Fotografie© Sabine Keijzer

Laatste voorbereiding voor de ceremonie

Na de fotoshoot gaat het bruidspaar zich klaarmaken voor de ceremonie. In de wijnkamer kunnen ze even bijkomen van de fotoshoot en een heerlijk broodje eten. Vlak voor de ceremonie gaat Gordon alvast naar de zaal. De bruid leest nog een keer haar gelofte. Daarna komt haar vader haar ophalen. Er is even tijd voor een mooi vader-dochter moment.

gelofte bruid Buitenplaats Amerongen trouwen VoorBeeldig Fotografie© Sabine Keijzer

De trouwceremonie

In de zaal zitten de gasten klaar. Vanwege de Corona maatregelen zijn maximaal 30 gasten toegestaan en moet er voldoende ruimte tussen de gasten zijn. Zit je op een stoel dan heb je geen mondkapje nodig, wel als je gaat rondlopen.

Vol spanning wacht Gorden op zijn bruid. Dan komt Sterre samen met haar vader de zaal in, het moment dat hij zijn dochter gaat weggeven. De mooie woorden van haar vader komen rechtstreeks uit zijn hart. Nu is het moment daar om te trouwen.

De BABS heet iedereen welkom. Ze verteld over het bruidspaar alsof ze elkaar al heel lang kennen. Ook verteld ze, namens het bruidspaar, waarom de getuigen precies zijn gevraagd. Heel bijzonder en ontroerende momenten levert dit op. Sterre en Gordon hebben ervoor gekozen om geloftes voor elkaar te schrijven. Nou ja schrijven, Gorden doet het uit zijn hoofd. Sterre heeft wat kernwoorden en korte zinnen opgeschreven.

 

trouwzaal Buitenplaats Amerongen trouwen VoorBeeldig Fotografie© Sabine Keijzer

De ringdrager op de bruiloft

Dan komt security officer Florens erbij, ondersteunt met de muziek uit de film Mission Impossible. Hilarisch moment! Gelukkig zijn de ringen veilig overgekomen. Na het omdoen van de ringen en de kus, wordt de huwelijksacte ondertekend. Als eerste door het bruidspaar, dan de vier getuigen en als laatste de BABS.

Sterre en Gordon zijn getrouwd! De ceremonie zit er op. Het bruidspaar verlaat als eerste de zaal. Iedereen gaat naar het Poortgebouw, deze is bij de ingang van het landgoed. Alleen de ouders en het bruidspaar blijven nog achter. Zij hebben even een moment om elkaar te feliciteren. Een mooi en ontroerend moment.

ringdrager bruiloft Buitenplaats Amerongen trouwen VoorBeeldig Fotografie© Sabine Keijzer
bruidspaar ringen omdoen Buitenplaats Amerongen trouwen VoorBeeldig Fotografie© Sabine Keijzer

Toost en taart moment

Het bruidspaar wordt met een golfkarretje naar het Poortgebouw gebracht. Hier staat de champagne klaar. Sinds een week is het weer toegestaan om op het terras te zitten. Hoe fantastisch is het dat uitgerekend vandaag het prachtig weer is en we allemaal van deze prachtige bruiloft kunnen genieten.  

Ook is het nu weer mogelijk om de bruidstaart aan te snijden. Het afgelopen jaar was dit door de Corona maatregelen niet mogelijk, omdat de horeca dicht was. Wat heb ik gesmuld van deze taart, heerlijk.

bruidspaar taart aansnijden Buitenplaats Amerongen trouwen VoorBeeldig Fotografie© Sabine Keijzer

Bruidsboeket gooien

Het is een hele gezellige middag op het terras. Het bruidspaar loopt langs de tafeltjes om de felicitaties in ontvangst te nemen. Er wordt veel gelachen en geproost. Tussendoor maken we de groepsfoto buiten op het gras. Er zijn wat speeches van de familie. En een hilarisch filmpje wordt op een tv scherm getoond.

Wat ik zelf altijd een leuk moment vind, is het gooien van het bruidsboeket. Super leuk zijn deze foto’s met de uitbundige vreugde op de gezichten.

Bruid bruidsboeket gooien

De trouwfoto's

Het is kwart voor zes. Helaas is het al tijd. De terrassen mogen namelijk maar tot zes uur open zijn. Een week later wordt het gelukkig verruimd naar 8 acht uur. Maar wat was dit weer een toffe dag. Trouwen bij Buitenplaats Amerongen is onvergetelijk. Teun, dank je wel dat ik met je mee mocht. Sterre en Gorden heel veel geluk samen.

Trouwen bij Buitenplaats Amerongen? Ga naar hun website voor alle informatie

Wil je meer weten over de fotografie mogelijkheden voor jullie bruiloft? Meer informatie vind je hier.

Jullie trouwdatum nog vrij?

Ik kom graag met jullie kennismaken (dit kan ook in de avonduren of op zaterdag). Voordat we dat plannen, is het handig om te weten of ik nog beschikbaar ben. Vullen jullie hieronder jullie trouwdatum in? Dan pak ik mijn agenda erbij!

Detailfoto's bruiloft

Bekijk meer bruiloft inspiratie