Studiofotografie

Portretfotografie professionele fotostudio Amersfoort

Fotograferen in een studio bestaat er in vele verschillende vormen. Je kunt hierbij denken aan Illustratiefotografie, Portretfotografie, Stillevens en Productfotografie. Soms is een eenvoudige egale achtergrond voldoende en andere gevallen is er een complexere oplossing vereist. VoorBeeldig Fotografie houdt rekening met de omgeving, het onderwerp en de sfeer.

Bij studiofotografie heb ik als fotografe de volledige controle over alles wat er in de foto gebeurd. Ik houd daarbij rekening met de belichting, de achtergrond, het gebruik van rekwisieten, de pose van het model of het onderwerp en de eventuele actie.

Waarom actie brengen in de foto?

VoorBeeldig Fotografie zet zich in om een bijzondere fotoreportage door actie in de pose te brengen. Het model kan bijvoorbeeld eens springen of schreeuwen. Dit lokt vaak spontane en onverwachte uitdrukkingen en situaties uit die iets dynamisch aan de fotosessie toevoegen.

Waarom rekwisieten gebruiken?

Een foto van een model kan interessant zijn. Wil je wat meer verhaal kwijt in de foto dan kan een extra voorwerp de foto aantrekkelijker maken. Je kunt een rekwisiet (ook wel bekend als het Engelse ‘prop’) gebruiken om een extra dimensie toe te voegen, bijvoorbeeld een muzikant met zijn muziekinstrument. Zelfs kleding kan ook een rekwisiet zijn, bijvoorbeeld een leuke hoed, muts of sjaal.

Wanneer ik  kinderen fotografeer, dan is speelgoed een goede manier om zowel het kind blij te maken als de foto interessanter. Zeker bij een wat minder geoefend model is een rekwisiet een mooie manier om ze iets in handen te geven. Dit kan zelfs iets eenvoudigs zijn als een boek, tijdschrift of telefoon. Eigenlijk kan alles dienen als rekwisiet.

Kortom, ik besteed er aandacht aan om het resultaat van de Studiofoto kwalitatief op hoog niveau af te leveren.

Wil je vrijblijvende informatie? Neem gerust contact met mij op.