Sneeuw fotoshoot Amersfoort

Voor een toffe sneeuw fotoshoot Amersfoort zat ik al dagen te kijken naar de weersvoorspelling. Het is dinsdag 22 januari. De dag dat sneeuw is voorspeld. Bij het opstaan is het buiten nog groen. Nauwlettend houd ik de buienradar in de gaten. Komt de neerslag wel? En zo ja, is het wel koud genoeg voor sneeuw?

En dan, kijkend uit mijn raam, zie ik plots de eerste sneeuwvlokken langzaam naar beneden dwarrelen. Nederland wordt langzaam omgetoverd tot een prachtig wit sprookjesland.

Nog even een laatste contact met Nanne. Want we hebben twee dagen ervoor dan wel afgesproken, maar zou het door kunnen gaan? Komt het tijdstip nog uit? Een beter moment was er niet. Herre en Wessel hebben net lekker geslapen, eerst lekker wat eten en dan klaarmaken voor de fotoshoot. Ondertussen is ook het gras bijna helemaal wit.

We hebben bij mij thuis afgesproken. Vlak bij mijn huis is een mooi park waar we gaan fotograferen. De fotoshoot loopt lekker ontspannen. Kleine kinderen staan altijd verbaasd naar de sneeuw te kijken. Vooraf had ik bedacht om de hele fotoshoot met een 1.8 mm objectief te fotograferen. Dat geeft zo’n mooi scherpte diepte in de foto’s.

Fotoshoot Amersfoort

De glijbaan, het trappetje bij het klimrek, de ‘geheime hut’ en de heuvel zijn allemaal plekken in het park waar we foto’s maken. Rustig aan beweeg ik mee met de kinderen. En soms stuur ik aan om bijvoorbeeld een foto van hun drieën te maken. Als Herre na een half uur bedenkt dat hij het wel een beetje heeft gehad, probeer ik nog een paar laatste foto’s te maken. Een spel element zorgt ervoor dat hij de kou weer vergeet. En teruglopend naar huis maak ik nog even de laatste paar spontane foto’s. Wat heerlijk om die blije gezichten te zien stralen in de sneeuw.

Bij mij thuis drinken Nanne en ik nog even een lekkere warme kop thee. Herre en Wessel hebben zo ontzettend goed hun best gedaan. En zelfs binnen mag ik nog een paar leuke foto’s van hun samen maken. Wat een toffe sneeuw fotoshoot in Amersfoort was dat!

Ook zin in een stralende en frisse fotoshoot? Wil je meer informatie?