buiten trouwen in het bos VoorBeeldig Fotografie

Buiten trouwen in het bos

Buiten trouwen in het bos bij de Buunderkamp

Als je zo gek bent op bomen en buiten zijn, dan begrijp je wel dat dit bruidspaar in het bos wilde trouwen. Op 25 juni was het zover, omringd door een glooiend landschap, bomen en vogels hebben Kayleigh en Jorn JA tegen elkaar gezegd.

Ze hadden voor de bruiloft een kleine groep uitgenodigd. Ze wilden het graag klein en intiem houden, samen met hun ouders, oma, broers en zussen met hun partner. De intieme setting in het grote bos was super gezellig en romantisch.

Toen ik in de ochtend aankwam bij de trouwlocatie had ik al een mooie rit door het bos gehad. Langzaam was ik in de prachtige natuur terecht gekomen.

Kayleigh was zich aan het voorbereiden in hun hotelkamer. Vanuit de kamer is er prachtig uitzicht op het bos. De jurk hing aan de reling en de tafel was bezaaid met make-up spullen van de visagiste Kyra. Zij heeft een super mooi en professioneel bruids make-up en bruids kapsel gemaakt. Je merkt aan alles dat zij veel ervaring heeft. Maar liefst 2 grote koffers vol met make-up en Kyra heeft de bruid bij daglicht opgemaakt (veel beter dan aan een keukentafel met kunstlicht).

Jorn was in een andere kamer aan het voorbereiden. Ook bij hem ging ik foto’s van zijn voorbereiding maken. En natuurlijk horen de zenuwen op zo’n dag er ook bij.

Voor de first look had het bruidspaar een plek bij de kas buiten uitgezocht. Jorn was eerst daarnaartoe gelopen. Kayleigh kwam samen met haar lieve broer daar naartoe. Om het moment nog iets spannender te maken, stond Jorn omgedraaid. Na het maken van wat foto’s mocht Jorn zich omdraaien en zach zijn prachtige bruid tegenover hem staan. Een super lief en ontroerend moment.

 

Voordat de ceremonie zou beginnen, hadden we de fotoshoot in het bos gepland. Het hele park lag midden in het bos, het was alleen nog zoeken naar de perfecte plekken.

Als het nou had geregend, dan konden we de ruime kas gebruiken. Een heel goed alternatief, omdat de kas midden in het bos staat en ook bij slecht weer genoeg daglicht heeft.

De broer van Kayleigh ging mee om te helpen bij de fotoshoot. Aan het einde ging hij snel terug om zich om te kleden voor de ceremonie. Tijdens de fotoshoot brak nog even de zon door en op een open plek in het bos kon ik dat licht mooi gebruiken. Ik vind het altijd fijn om tijdens de fotoshoot ook portretfoto’s van het bruidspaar te maken. Ik ben dan ook ooit begonnen als portretfotograaf. Op een natuurlijke manier laat ik het bruidspaar poseren, hierbij vind ik het belangrijk dat het op foto spontaan overkomt.

Ruim voor de ceremonie zijn we klaar. Zo heeft het bruidspaar nog even tijd om wat te drinken en mentaal voor te bereiden op de huwelijksvoltrekking. Terwijl het bruidspaar even zit, bekijk ik de ceremonie opstelling. Het ziet er allemaal heel idyllisch en romantisch uit. Een open plek in het bos met een aantal witte klapstoeltjes, een bankje voor het bruidspaar, een houten lessenaar voor de BABS, een houten backdrup en overal vasen vol met prachtige en kleurrijke bloemen.

 

Tijd voor de trouwceremonie. Het kleine gezelschap komt aangelopen en neemt plaats op de witte klapstoeltjes. Het bruidspaar hebben ze nog niet gezien, zij zitten verstopt achter de rhododendrons. De vader van de bruid en de moeder van de bruidegom, komen bij ze, want zij mogen met het bruidspaar komen aanlopen.

Super leuk en originele BABS Eva heeft hun hele liefdesverhaal op rijm gemaakt. Het is een prachtige ceremonie. Van begin tot einde heeft iedereen aandachtig geluisterd naar haar mooie gedicht.

Kayleigh en Jorn hebben officieel ja tegen elkaar gezegd. Ze zijn getrouwd. De bellenblaas komt tevoorschijn en door een haag lopen ze naar de stretch tent.

De gekozen plek voor het aansnijden van de taart is niet ideaal voor het maken van mooie foto’s. Maar het super aardige en vriendelijke medewerkers hebben de taart zo verplaatst naar de rand van de stretchtent. Hier is wel genoeg daglicht.

Na de toost en de taart maken we nog even wat groepsfoto’s. En dan xit het er voor mij op.

Trouwen in het bos? Zeker een aanrader, maar wel met een binnenlocatie als alternatief bij slecht weer. Zoals hier hebbende een mooie kas waar jet met 25 gasten kan dineren. En op deze trouwlocatie heb je alles wat je voor je bruiloft nodig hebt, zelfs de overnachting. Wel zo relax alles op 1 locatie.

Tot slot een tip als je buiten in het bos trouwt: let op de teken. Bij thuiskomst moest ik drie teken verwijderen. Gelukkig geen nare gevolgen hiervan gehad.

Trouwlocatie: www.hoteldebuunderkamp.nl
MUHA: www.kyravister.com
Trouwjurk: www.taftentule.nl
Trouwpak: www.roka.nl
BABS: www.omdatikvanjetrouw.nl
Bloemen: www.puurnatuurbloemen.nl
Trouwkaart: www.kaartje2go.nl
Taart: www.BakBarwinkel.nl

Jullie trouwdatum nog vrij?

Ik kom graag met jullie kennismaken (dit kan ook in de avonduren of op zaterdag). Voordat we dat plannen, is het handig om te weten of ik nog beschikbaar ben. Vullen jullie hieronder jullie trouwdatum in? Dan pak ik mijn agenda erbij!

Bekijk meer bruiloft inspiratie