winterzon bruidspaar Trouwen in de herfst - VoorBeeldig Fotografie

8 Tips voor trouwen in de herfst

Je bent ten huwelijk gevraagd en je staat te trappelen om je bruiloft te plannen. Maar wanneer is een mooie periode om te trouwen? We denken al gauw aan de zonnige zomermaanden. De maanden juni en september zijn zo populair. Maar weet je dat de herfst- en de wintermaanden net zo mooi zijn. Misschien nog wel mooier. Hieronder 8 tips voor trouwen in de herfst.

bruidspaar proost Trouwen in de herfst - VoorBeeldig Fotografie
12 november 2021 met bruidspaar op de heide

8 Tips voor trouwen in de herfst

  1. Het weer, de temperatuur is beter in de herfst, je hebt geen kans op een hittegolf in je trouwjurk en 3 delig pak.
  2. De prachtige herfstkleuren, wie houdt er niet van, de herfstkleuren zijn fantastisch voor jullie trouwfoto’s.
  3. De trouwleveranciers hebben meer ruimte, de kans is kleiner dat iemand al bezet is, zeker de trouwlocatie, maar ook een band of dj of de trouwfotograaf.
  4. De kans op regen is er, maar die heb je ook in de zomer. Een paar jaar geleden had ik een bruiloft op 8 september en het regende de hele dag. Trouw je in de herfst dan stel je je hierop in, dus nog blijer als je stralend herfstweer op je bruiloft hebt.
  5. Het wordt eerder donker, dus gezelligheid met kaarsjes binnen en wie weet ook een haardvuur.
  6. Prachtig licht voor de foto’s, veel mooier dan in de zomermaanden wanneer de zon volop aan de hemel staat. Dit geldt natuurlijk ook voor het voorjaar, het magische zachte zonlicht.
  7. Hoe leuk om de prachtige herfstkleuren te verwerken in de bruidsstyling. Zoals herfstblaadjes, schijven van boomstammen, kastanjes, dennenappels. Prachtige materialen om je trouwlocatie te decoreren.
  8. Een golden hour trouwfoto. In de zomer moet je hierop wachten en kan dit pas na 21.00 uur. Maar in de herfst als de zon eerder ondergaat, pak je de prachtige golden hour foto’s al vroeg in de avond.
bruidsboeket herfst Trouwen in de herfst - VoorBeeldig Fotografie
bruidspaar op de heide Trouwen in de herfst - VoorBeeldig Fotografie
12 november 2021 bruidspaar op Den Treek
herfstbruiloft Trouwen in de herfst - VoorBeeldig Fotografie
8 oktober 2021 herfstbruiloft in Hoeven NB

Nog meer tips

Een tip: neem een extra paar schoenen mee voor de fotoshoot. Mocht het de dagen voor de bruiloft veel geregend hebben, dan kan je je trouwschoenen mooi houden voor je ceremonie. Dus denk aan een paar sneakers of laarzen om mee te nemen.
 

Extra tip: mocht het tijdens de fotoshoot toch wat frisser zijn, neem een mooi warm kleed mee. Tussen het maken van de foto’s door, kunnen jullie lekker warm blijven onder het kleed. Maar ook kunnen we hiermee wat extra leuke foto’s maken.

gouden uur bruidspaar trouwfoto Trouwen in de herfst - VoorBeeldig Fotografie
12 november 2021 Golden Hour met het bruidspaar bij Huize Scherpenzeel

Sfeervolle trouwlocatie in de herfst

Willen jullie volop genieten van de herfstkleuren? Kies dan voor een trouwlocatie in de herfst waarbij de sfeer volop aanwezig is. Deze locaties liggen in de natuur omringd door mooie oude bomen. Bovendien zijn deze locaties ook binnen prachtig. Mocht het buiten regenen, dan kunnen we ook binnen prachtige foto’s maken en hebben jullie geen stress om een binnen fotoshoot te zoeken.

Huize Scherpenzeel
Prachtig kasteel omringt door de natuur. Met de grote ramen zie je aan alle kanten de herfstbomen. En je hebt de mogelijkheid om eventueel buiten te trouwen. Meer informatie vind je op hun website

Kasteel De Vanenburg in Putten
Op een prachtig landgoed staat het kasteel. Veel mooie oude bomen en met bruggetjes over het water. Meer informatie vind je op hun website.

Hoeve Sparrendam Hoevelaken
Het naastgelegen bos is ideaal voor een prachtige fotoshoot. Volop natuur aanwezig. Meer informatie vind je op hun website.

De Mariënhof Amersfoort
Prachtig oud klooster in het centrum van Amersfoort met de monnikendam voor de deur. Veel mooie oude bomen waarop laat in de middag de zon staat.  Meer informatie vind je op hun website.

Andere locaties:

trouwlocatie Trouwen in de herfst - VoorBeeldig Fotografie
2 oktober 2021 sfeervolle tent op landgoed
trouwfeest Trouwen in de herfst - VoorBeeldig Fotografie
2 oktober 2021 trouwfeest in feesttent

Trouwen in de herfst?

Dus houden jullie van de prachtige herfstkleuren of van lange warme winteravonden? Start vandaag nog met het plannen van jullie onvergetelijke bruiloft. En houd de 8 Tips voor trouwen in de herfst in gedachte. Stuur mij gerust een berichtje als je vragen hebt of check of jullie trouwdatum nog beschikbaar is.

winter bruiloft bruidspaar trouwfoto Trouwen in de herfst - VoorBeeldig Fotografie
21 december 2021 bruidspaar in Amersfoort

Bruidsstyling in de herfst

Beschikbaar op jullie trouwdatum?

Gaan jullie trouwen? Van harte gefeliciteerd. Hebben jullie een trouwlocatie geboekt? Mooi, dan staat jullie trouwdatum (waarschijnlijk) vast.

Graag kom ik met jullie kennismaken. Maar voordat we dat plannen, is het handig om te weten of ik nog beschikbaar ben. Vul jullie trouwdatum in, dan pak ik mijn agenda erbij! 

Bekijk meer bruiloft inspiratie